Telemetria
Távoli mérési adatok vezeték nélküli továbbítására ill. készülékek vezérlésére szolgál a TELEDAQ-T02 OEM egység. Az eszköz OEM verzióban került kialakításra, így könnyen integrálható mérést/vezérlést végző készülékekbe. A panel önhordó kivitelben tartalmazza az USB "B" típusú aljzatot és az antenna csatlakozót is.
Az adatátvitel a 2,4 GHz-es ISM-sávú frekvencián történik. Az eszköz maximális adóteljesítménye 100 mW, így (környezettől függően) akár 100..200 méteres hatótávolságot is képes biztosítani. Az adatátvitel kiváló hibatűréssel rendelkezik, így kritikus alkalmazások esetében (pl humán orvos-biológiai alkalmazások) is rendszerbe illeszthető.
Az eszköz integrált (onboard) antennával rendelkezik, így - árnyékolásmentes szerelés esetén, közelebbi kapcsolathoz - külső antenna nélkül is használható, egyéb esetben standard 2.4 GHz-es wifi antenna csatlakoztatható hozzá.

Kommunikáció
A fizikai adatkapcsolatot 2 független UART csatlakozó ill. egy 2 portos USB HUB biztosítja. Az adatirány a választott fizikai adatkapcsolattól (UART vagy USB) függ; ezzel a megoldással az eszköz tesztőlegesen állítható adó ill. vevő (azaz Slave ill. Master) oldalra is. Az első esetben az UART vonalakra illesztett egységekből érkező adatokat kezeli, míg a másik esetben az USB-n keresztül érkező adatokat dolgozza fel és továbbítja.

Topológia
Az eszköz segítségével hagymányos Master/Slave kapcsolaton túl Piconet hálózati kommunikációs struktúra is kiépíthető, amely alapesetben 7 kliens kezelését teszi lehetővé. Mivel egyetlen TELEDAQ két eszköz egyidejű kommunikációját képes kezelni (multiplex mód), ezért egy Piconet hálózatban esetünkben akár 14 kliens is szerepelhet.

Eszköz meghajtó
Az eszköz kezelését, szoftveres beállítását egy erre a célra fejlesztett kezelő szoftver végzi. Ezen van lehetőség nem csak az automatikus kapcsolódás (párosítás) paramétereinek beállítására, de egy interaktív felületen keresztül mód nyílik a környező aktív telemetriás eszközök listázására, ill. az eszköz terminal alapú tesztelésére is.

Alkalmazási területek
Cégünk saját fejlesztésű mérőrendszerei közül több is telemetriás rendszerbe illeszthető, így a Cardiosys H-01, Ergostress, és EwingTester rendszerekből is számos helyen kiépítésre kerültek TELEDAQ-A02 egységgel szerelt telemetriás mérőhelyek, így e rendszerek mind sportorvosi mind klinikai felhasználási területen jelen vannak.